שיחה:88-236 תשעא סמסטר ב
תוכן עניינים
הוספת שאלה חדשה
הוסף שאלה חדשה (רשום כותרת לשאלה, רשום את תוכן השאלה ולחץ על שמירה למטה מימין לסיום).
-עזרה על עיצוב הטקסט וכתיב מתמטי תוכלו למצוא כאן
אם אתם רוצים לשאול שאלה עליכם ליצור חשבון משתמש באתר.
שאלות
תרגיל 1 שאלה 3
הרמז בתרגיל מורה להסתכל על (f(1/k עבור k זוגי ואי זוגי. אז ברור לי שf עבור k זוגי תתן 1 חלקי k ועבור k אי זוגי תתן 1- חלקי k. אז יוצא שהקבוצה של חלוקות אפשריות ל [0,1] היא עדיין חסומה בין 1 ל1-, והסכום של החלוקות יתן טור לייבניץ. אך לפי הדוגמא של המרצה בכיתה נראה שהסכום צריך להיות לא חסום ולא הכי מסתדר לי שהמסילה גמא היא בעלת אורך. האם אני צודק בתחושה או שטעיתי איפשהו בדרך? תודה, ליאור.
תומר : שים לב שהתייחסת רק לנקודת חלוקה אחת... מה תקבל אם תעריך את אורכה של מסילה פוליגונלית עם נקודות חלוקה מתאימות ? ...
תרגיל 1 שאלה 5
למה בשורש יוצא r בריבוע? למה זה לא 1 בריבוע כמו בשאלה 4 ? הרי גם פה נגדיר מסילה (theta,r(theta) ? ואז גוזרים לפי theta תומר: שאלה 4 מדברת על משתנים שמתאימים עדיין לצירים שלנו - כאשר נוסחת אורך מסילה מתייחסת לצירים . הצגה פולרית איננה מתאימה לצירים שלנו x ן- y . נסו להביע את x ו- y במונחי r והזווית , כאשר יש קשר ביניהם ...
תרגיל 1 שאלה 3
הי תומר,
לקחתי K זוגי ומובן ש K-1 תמיד יהיה אי זוגי. הצבתי 1 חלקי כל אחד מהם וקיבלתי ביטויים רלוונטיים, ואחר כך הצבתי לפי הגדרה לנוסחת האורך.
מה שאני מקבל בערך מוחלט, הביטוי, וגם לפי מה שנעשה בהרצאה, הסכום, מתבדר, כי סכום של 1 חלקי K ו - 1 חלקי K+1.
האם המהלך כשר או שמא יש מקום לטעות בדרך שלי?
תודה מראש.
תומר : את/ה שואלים אותי האם התשובה שלכם נכונה ... אני מציע להגיש , ולקבל תשובה לאחר מכן .
תומר שלום,
כפי ששוחחנו, להלן אתר של פרופסור אחד בארה"ב ובו PDF שממש מקיף את כל מה שרק ניתן להקיף: http://www.math.byu.edu/~klkuttle/AdvancedCalculusMV.pdf סלבה.
שאלה 3 סעיף א
אפשר לקבל רמז לשאלה?, צריך שתי פונקציות בעלות השתנות חסומה כך שההרכבה שלהן אינה בעלת השתנות חסומה
תומר : טוב , זה לא אומר שיש רק דוגמא נגדית אחת כמובן , אבל אפשר לנסות לקחת פונקציה אחת כפונקציית הסימן: שווה ל- 1 עבור x אי שלילי , ושווה ל- מינוס 1 עבור השליליים (באפס שווה נגיד ל-1 כאמור ). על הפונקציה השנייה חשבו בעצמכם ...:)
שאלה 4
האם ניתן לקבל קצת יותר הסבר? כשאומרים שהתבנית מוגדרת על ידי הפונקציה כוונת הנוסח זה שאם אגזור את F אקבל את התבנית?
נניח וגזרתי אותה יוצא שנגזרת של F שווה לנגזרת של פונקציית פי כפול 1 לכבוד נגזרת לפי משתנה האיי. אחרת לכל איי שונה מג'יי נגזרת אפס.
אשמח להכוונה ו\או להסבר רחב יותר.
הגשה 3 תרגיל 1
תבנית w אינה סגורה ולכן אינה מדוייקת. ומכאן אינטגרל תלוי לא רק בנקודות קצה אלא בבחירת מסילה.. אז למה אנחנו בוחרים מסילה והיא לא נתונה? אולי בבחירה אחרת נקבל ערך של האינטגרל שונה? תודה